کد خبر: ۲۱۴۷۴۹
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۰
چهار تفاهم‌نامه تامین ۳۰ هزار واحد مسکونی در پایتخت میان شهرداری تهران با بنیاد شهید، بیمه مرکزی، بانک پارسیان و بانک ایران زمین منعقد و طرح ساخت خانه برای اقشار مختلف شهر وارد مرحله تازه ای شد.

به گزارش همشهری آنلاین، معاون شهرسازی شهرداری تهران در آئین امضای چهار تفاهم نامه تامین ۳۰ هزار واحد مسکونی در پایتخت، گفت: بر اساس مطالعات گسترده‌ای که در بخش مسکن شکل گرفته بود با تاکید شهردار تهران قرارگاه مسکن در شهرداری تهران شکل گرفت که این قرارگاه در دو بخش مداخله مستقیم و غیر مستقیم و بیشتر با هدف مناطق جنوبی شهر برای کاهش بی عدالتی در شهر اقدامات خود را آغاز کرد.

حمیدرضا صارمی افزود: در سال ۱۳۹۰ حدود ۳۵ میلیون متر مربع پروانه ساخت برای مسکن در تهران صادر و از همین سال روند کاهش صدور پروانه‌ها آغاز شد تا جایی که در سال ۱۴۰۰ این رقم به پنج میلیون متر مربع رسیده بود. به این ترتیب تقاضای تولید مسکن وجود داشت اما تولید آن کاهش پیدا کرده بود. موضوعی که نمی‌توان آن را به تحولات بازار ارز و تحریم‌ها مرتبط کرد. بر همین اساس اقدامات و سیاستگذاری‌های قرارگاه و شهرداری تهران به شکلی بود که برای ساخت مسکن به مناطقی برویم که تولید مسکن در آنها به توسعه کلی شهر تهران بینجامد و شاخص‌های توسعه یافتگی به نسبت سایر مناطق در این محدوده‌ها ظرف سال‌های گذشته کاهش یافته بود.

کاهش پروانه‌های ساخت در بافت فرسوده

معاون شهردار تهران ادامه داد: عوامل بسیاری در کاهش توسعه یافتگی این مناطق دخیل بودند؛ اما مهمتر از هر چیز محدودیت‌هایی بود که نهادهای سیاستگذار در این محدوده‌ها وضع کرده بودند. به شکلی که در بافت فرسوده پروانه‌های ساخت به یک پنجم کاهش پیدا کرده بود.

صارمی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه با دستگاه‌های مختلف برای تولید مسکن در پایتخت، گفت:‌ امروز نخستین شاخصی که تغییر خواهد کرد شاخص دسترسی به مسکن است که بهبود پیدا می‌کند و به تبع آن کاهش رشد تورم بخش مسکن را به همراه دارد. این در شرایطی است که حرکت در بازار مسکن سایر مولفه‌های اقتصادی را به حرکت در می‌آورد. همچنین ساخت مسکن ایرانی اسلامی که مورد تاکید شهردار تهران بوده با محوریت مسجد و مدرسه در این طرح مورد توجه قرار می‌گیرد.

خانه‌هایی که تناسبی با متقاضیان ندارد

رئیس ستاد توانمندسازی محله‌های کم برخوردار کشور نیز در بخشی از این مراسم، گفت: امروز قدم موثر و اصولی برای بهبود زندگی مردم در قالب امضای این تفاهم‌نامه‌ها برداشته خواهد شد. بی تردید اگر بخواهیم قیمت مسکن را تغییر دهیم جز در تهران این مهم امکانپذیر نیست و حتما باید در تهران قیمت شکسته شود و این نسبتی که به همت شهرداری آغاز شده، ان‌شاءالله با همکاری بانک‌ها و همه نهادهای موثر به خوبی انجام خواهد شد و نشان خواهد داد بازار فعلی مسکن دوام نخواهد داشت و سیاست اجرایی که مد نظر قرار گرفته در کل کشور تاثیرگذار خواهد بود.

علی آقامحمدی ادامه داد: ساخت مسکن برای متقاضی باید انجام شود. بخشی از مسکن‌هایی که در حال حاضر ساخته شده با متقاضیان تناسب ندارد. باید مسکن تولیدی با توان متقاضیان تناسب داشته باشد و مسکن تقاضامحور باشد.

سکونت ۲۰ میلیون نفر در محله‌های کم برخوردار

 آقامحمدی با تاکید بر اینکه امروز تقاضا برای تولید مسکن شکل گرفته است، افزود: در این طرح متقاضی آنچه که به عنوان منابع می‌تواند در اختیار بگذارد را اعلام می‌کند و متناسب با آن برنامه ریزی می‌شود که این موضوع تغییری بنیادین را به همراه دارد . همچنین با تشکیل تعاونی‌ها نظارت واقعی شکل می‌گیرد و واحدهای مسکونی به موقع به متقاضیان تحویل داده می‌شود. این مدل می‌تواند از لحاظ اسلامی هم دست طراحان را باز بگذارد.

او ادامه داد: ۲۰۲۰ محله کم برخوردارتر در کشور وجود دارد که ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در این محلات ساکن هستند و در تهران نیز ۱۷۹ محله از این جنس وجود دارد که بیشترین آنها  در میان شهرستان‌های استان تهران در شهرری است که ۱۸ محله از این جنس هستند که اقدامات بنیادین در این محلات آغاز شده، باید تکنولوژی‌های ساخت مسکن را تغییر دهیم تا در این محدوده‌ها تاثیرگذار باشیم. ۴۰ درصد مردم ۱۷۹ محله کمتر برخوردار استان تهران اجاره نشین هستند. لذا باید اقدامات موثر با توجه به نیاز متقاضیان صورت بگیرد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار